Informatiile zilei necenzurate


 

In loc de editorial

Cel mai important lucru de care noi oamenii ne temem...

Filozofii existentialisti au incercat sa realizeze o descriere a fiintei asa cum este ea, nu au reusit sa gaseasca un raspuns comprehensiv. Heidegger si Kierkeegard in analiza ontologiei ratiunii umane reduc aceasta problematica la esenta trairii imediate. Totusi atat ei cat si Marx asemenea lui Freud plaseaza teama pe un piedestal al domeniului persuasiv. Frica genereaza actiune. Teama influenteaza decizile. Din pacate noi am aflat deznodamantul. De ceea ce ne temem nu scapam. Intoleranta, lipsa de respect, persectie, totalitarism, taxare, birocratie si ingradirea drepturilor sunt lucrurile de care ne temem cel mai rau. Nu mai punem la socoteala folosirea inficienta a banilor publici sau dezastroasa. Aceste lucruri ar trebui trecute cu vederea.

Inca o revolutie ...

Satui de reforme si obositi de atata dezamagire cu inimile peticite de ingreumantul vietii de zi cu zi pornim din nou la drum cu un gol imens in suflet. Este totul pierdut? Mai exista o speranta? Oare vor ramane copii nostrii acasa? Daca da vrem sa fim o societate omogena si toleranta, daca nu cum putem sa ii convingem?  Va straluci tara noastra vreodata? Daca va este rusine domnule Patapievici de ce nu faceti nimic ca originea etnica sa nu fie un motiv de frustrare? Vom fi o natiune libera si puternica vreodata?

E timpul pentru o revolutie a bunului simt. Nu una ca in sloganele politice ci o alternativa complet straina de ceea ce am auzit si am trait pana acum.

Incercam sa constientizam intreaga societate civila de importanta respectarii dreptului la opinie.


Editorial

15.12.2010 11:57

Comisia de Buget-Finanţe: Majoritatea prevederilor OUG 50, aplicate doar la creditele noi

 Deputaţii din Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci au aprobat, miercuri, aplicarea majorităţii prevederilor ordonanţei privind creditele populaţiei doar la contractele de împrumut încheiate după intrarea în vigoare a actului normativ. Comisia de Buget-Finanţe: Majoritatea prevederilor OUG...

—————